Productie 2022: Gevangene ontsnapt!


Inhoud stuk

Het is 24 december, de dag voor Kerstmis. Freya De Bleeckere is de gevangenisdirectrice van een kleine, provinciale gevangenisinstelling. Zij is een correcte en intelligente, maar soms ietwat naïeve vrouw van middelbare leeftijd. Samen met haar man Geert (Dochez) woont zij in de kleine, maar comfortabele dienstwoning van het gevangeniscomplex. Geert is een knappe, praatgrage, eerder sullige en op het eerste zicht een misschien wat saaie huisman. Omdat Freya haar gevangenis zo goed weet te besturen en omdat er nog nooit iemand in geslaagd is om eruit te ontsnappen werd Freya voorgedragen voor promotie en de daarbij horende overplaatsing naar een grotere instelling. Geert, die een verhouding heeft met Marie Bauwens, de hoofdcipier, ziet een overplaatsing juist omwille van die relatie in eerste instantie niet onmiddellijk zitten, net zo min als Marie trouwens. De laatste details van de overplaatsing moeten echter vandaag geregeld worden en daarom komt Marina Simonis, een hooggeplaatst ambtenaar van het ‘Bestuur voor het Gevangeniswezen’ op bezoek. In de loop van de dag zullen ook Benny Dochez, de broer van Geert, en zijn nieuwe vriendin Thea Lieten arriveren om samen met Freya en Geert kerstavond te vieren. Ook Nolle, de enige zoon van Freya en Geert die al jaren in Amerika woont zal op deze dag onaangekondigd verschijnen. Maar juist vandaag is Liesje Verelst, een jonge en knappe gedetineerde die naar eigen zeggen onterecht veroordeeld werd, erin geslaagd om te ontsnappen.


Regisseur

Bart De Cocker

 

Bart trad in 2005 toe tot Kameleon als speler en dit na heel wat jaren ervaring te hebben opgebouwd bij andere toneelgezelschappen. Hij werd snel een vaste waarde die 13 jaar lang op de planken stond én vele jaren deel uitmaakte van het bestuur van Toneelgroep Kameleon.

 

In 2016 nam Bart de regie voor zijn rekening van "Oscar", een klepper van een theaterkomedie die werd geschreven door Claude Magnier. In 2018 vernamen wij helaas dat Bart het theaterleven achter zich zou laten.

 

Wanneer wij voor "Gevangene ontsnapt!" door omstandigheden zonder regisseur vielen werd Bart bevraagd om de regie op zich te nemen. Omdat Bart op  onze vraag is ingegaan zijn we als bestuur sterk overtuigd dat "Gevangene ontsnapt" bij hem in goede handen is en een klucht van jewelste zal worden!


Auteur

Luuk Hoedemaekers.

Ik schrijf theaterteksten, een roman, sporadisch een gedicht. Ik schrijf dromen. 

Ik schrijf om de onrust te stillen. Om het verlangen te temperen. Schrijven laat me toe om even uit de tijd te verdwijnen, doet me alles vergeten wat me ongelukkig maakt. 

 

Schrijven is mijn manier van dromen en in de beslotenheid van mijn hoofd, in de coulissen van mijn fantasie sluit ik levenslange vriendschappen met bijzondere figuren wier levens niet minder reëel ogen dan het mijne. 

 

Mijn grootste fantasie? Het mogen uitvoeren van al mijn fantasieën.


Cast

Freya De Bleeckere: Jacqueline Van Uytvanck

Geert Dochez: Wesley Lambrechts

Nolle Dochez: Geoffrey De Rycke

Benny Dochez: Alex Hermans

Thea Lieten: Chaline Van Damme

Marie Bauwens: Sylvie Clauwaert

Marina Simonis: Annelies Vervaet

Liesje Verelst: Whitney Van Hese

 


Woordje regisseur

Na 3 jaar afwezigheid heeft Toneelgroep kameleon er bijzonder veel zin in om op de planken te staan!

Er is gekozen voor "Gevangene ontsnapt" van Luuk Hoedemaekers. Een tijdloos stuk met herkenbare personages, emoties en verrassende elementen. Kortom, voor elk wat wils. Wij nodigen graag jong en oud, toneelliefhebber of toevallige passant uit om te komen proeven van onze versie van "Gevangene ontsnapt". Even de zorg van alledag vergeten en genieten van een gezellige avond in een prachtig kader.


Adres voorstellingen

Torenzaal, Torenstraat 1 te Lokeren. 

Dit maakt deel uit van Cultureel Centrum Lokeren. Er is een grote gratis parking aan de voorzijde van het gebouw.