Nieuwe wending

Na de voorstellingen van 2013 hebben enkele vaste waarden van ons gezelschap besloten om na meer dan 35 jaar actief te zijn geweest een punt te zetten aan hun inbreng en vanaf dan verder te gaan genieten als toeschouwer. 

 

Deze verrassing bracht een grote wending met zich mee. Zo moest Kameleon op korte termijn op zoek gaan nieuwe medewerkers achter de schermen zoals een toneelmeester, catering, grimeur, bestuursleden, etc.

 

Ook vernamen wij dat onze vaste locatie "basisschool Spoele" grotendeels zou afgebroken worden voor vernieuwing. Onder andere een nieuwe turnzaal zou worden gebouwd met als gevolg dat eveneens ons gezelschap de nodige inspanningen zou moeten leveren om de toekomstige voorstellingen er nog te kunnen laten gaan doorgaan. 

 

Na heel wat overleg en vergaderen werd er met pijn in het hart besloten om afscheid te nemen van Basisschool Spoele en op zoek te gaan naar een nieuw gegeven. Kameleon is de school dan ook méér dan dankbaar voor de vele mooie jaren.

 

2014 werd voor Kameleon een jaar van brainstormen en vernieuwing én zou voor de eerste keer in 37 jaar geen voorstelling laten plaatsvinden.

 

Maar een nieuwe bestemming werd gevonden!  Uiteindelijk is ons gezelschap gestrand in de Torenzaal dewelke deel uitmaakt van het Cultureel Centrum Lokeren. Dit brengt met zich mee dat onze toeschouwers vanaf dan kunnen genieten in een echte theaterzaal, alsook tijdens en na de pauze kunnen (na)genieten van een drankje in de foyer.

 

Ook onze decorbouwers staken de hoofden bij elkaar en gingen op zoek naar een nieuwe manier van decor bouwen. Dankzij hun ervaring, inzet en creativiteit naar nieuwe technieken hebben zij ervoor gezorgd dat ook de Torenzaal prachtige decors in combinatie met moderne technologische snufjes zou gaan opleveren.  

 

Onze spelers hadden er dan weer enorm veel zin in om te gaan pronken in de Torenzaal, want al zullen onze toneelvacatures slechts stapsgewijs worden ingevuld .. met de inzet van het ganse team zou Kameleon er vanaf 2015 opnieuw staan om een vernieuwde toekomst tegemoet gaan.

 

De naam "Kameleon Spoele" kreeg een lichte update naar "Toneelgroep Kameleon Lokeren", al blijft Spoele voor onszelf en onze vaste toeschouwers verder bestaan in gedachten.

 

Kameleon werd dus een stukje herboren en zou vanaf dan onder impuls van een ervaren en deels verjongd bestuur een nieuw bestaan gaan leiden.